home

Ervaringen van Begeleiders

Ervaringen van Begeleiders

Job van den Berg: “Bij teams van de Deltacommissaris werd erg duidelijk dat de teams samengesteld waren zonder daar goed over na te denken. Mensen waren misschien toevallig beschikbaar. De teams voelden zich hierdoor niet fijn, en ze hadden een duidelijke eigen motivatie om hier uit te komen. Er was geen aanwijsbare druk van de top. Om de effectiviteit te verbeteren. Wel bleken sommigen echt niet in hun team te passen, en deze stopten er dan ook mee.”

Sibout Nooteboom: “Ik heb in tientallen mastersessies kunnen vaststellen dat de methode ook werkt bij peergroepen en productmarktgroepen. Bij groepen adviseurs die hetzelfde vak hadden en soms bij verschillende adviesbureaus werkten kon een master die uit de klantenkring kwam heel duidelijk maken welke toegevoegde waarde hij zocht in adviseurs. Soms was één mastersessie al voldoende om tot grote tevredenheid bij de deelnemers te leiden. Ze hadden daarmee dan al voldoende scherp waar hun opgave werkelijk ligt. Ook bij programmateams waarbij de deelnemers vanuit verschillende delen van de hiërarchie langdurig samenwerkten op grensoverschrijdende onderwerpen, bleek het mogelijk om de synergie te ontdekken en effectiever op de markt op te treden.”
Pepijn Nicolas, gelieerd aan het RWS LEF Future Center: “Ik heb een sessie 2, De Omslag begeleid. Na de feedbackrondes zat de groep onderin de “U”. Toen kreeg de groep een eigen wil. Ik stelde voor dat de groep zelf ging bespreken wat ze nu wilden doen. Dat leidde tot een opstelling. Dat is een manier om een systeem voelbaar te maken.”